Шість новинок бібліотечної преси

Презентуємо дипломовані газети, які створили слухачі обласної Школи бібліотечного журналіста:

 «Техnobooka» – газета, створена командою Наукової бібліотеки Харківського національного університету радіоелектроніки (редактори – Є. А. Скрипнік та Н. В. Судакова). Видання присвячене технічним новинкам, у т.ч. тим, що можна використовувати у бібліотеці: роботам-сканерам, ручці, за допомогою якої у каталог оперативно вводиться інформація про автореферати дисертацій; 3D принтерам, які дозволяють друкувати книги шрифтом Брайля, та сервісам для створення інтерактивних книг. Цікаві факти про електронні книги допоможуть оцінити їх переваги. Яскравий дизайн та іроничний погляд редакції (у «шапці» газети вказано – «Тайное общество роботов-библиотекарей») не залишать читачів байдужими.

«БиблиоАтлас» (редактори – В. В. Варващенко та Ю. І. Ткаченко, ЦБ ім. І. С. Тургенєва ЦБС Комінтернівського району м. Харкова, К. С. Бережна, бібліотека Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова) – газета про бібліотечні проекти і заходи Харкова, адресована активній читаючій молоді та бібліотекарям. Видання знайомить з роботою бібліотеки ім. І. С. Тургенєва та її творчими проектами – «Family ArtLab» – сімейною арт-лабораторією для любителів фотографії та творчою майстернею для акторів-початківців. Підсумки фотоконкурсу бібліотеки та добірка гумору про фотографів доповнює сторінку «Family ArtLab». Подальші випуски газети планується присвятити іншим бібліотекам ЦБС Комінтернівського району.

«Библионик» (редактор – І. О. Колесникова, Науково-технічна бібліотека НТУ «ХПІ») – газета переважно з авторськими матеріалами. У виданні представлено враження від навчання у Школи бібліотечного журналіста, науково-популярні статті з історії бібліотек та книг, рецензія на книгу та прислів'я про грамоту та читання.

«БиблиоКвас» (редактори – С. І. Бацамут, Харківська обласна бібліотека для юнацтва; Г. В. Дзюба та Ю. А. Рибак, Наукова бібліотека Національного фармацевтичного університету) – газета «для тех, кто не считает библиотечную кухню пресной». У виданні обговорюються новини та проблеми бібліотечного життя, представлено п’ятірку найяскравіших бібліотек Харкова. Не тільки бібліотекарям будуть цікаві «родзинки» газети – психологічні поради та дивовижні факти. У рекламному блоці розміщена інформація обох бібліотек – ХОБЮ та НБ НФАУ.
«Библиопазлы» (редактори – представники ЦБС Комінтернівського району м. Харкова: Л. О. Просяник, бібліотека-філія № 22, К. І. Бєлєвцова, бібліотека-філія № 5, Т. М. Буланенкова, бібліотека-філія № 39) – газета ЦБС Комінтернівського району для широкого кола читачів. Основні матеріали випуску присвячено Всеукраїнському дню бібліотек: історії свята, яскравим акціям бібліотек. У рубриці «Харьков литературный» читачі дізнаються про скульптурні зображення героїв «Дванадцяти стільців» І. Ільфа і Є. Петрова у нашому місті. Рубрика «Калейдоскоп» розповідає про найнезвичайніші книги у світі.
«Горьковка» – періодичне видання Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. М. Горького (редактори – представники ЛОУНБ Г. В. Аксьонова та О. С. Ілліна, а також представник ХОУНБ – І. С. Казьміна). Видання присвячене роботі бібліотеки, що знаходиться у зоні військового конфлікту. Мета редакції – допомогти читачам отримати необхідну інформацію (безкоштовний Інтернет та інші послуги бібліотеки, які будуть корисними вимушеним переселенцям). Незважаючи на складні обставини співробітники ЛОУНБ працюють задля читачів та за допомогою газети виконують свій професійний та громадянський обов’язок.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!