Бібліотека – центр інноваційних ідей!

Події та заходи, що відбувалися на Третій всеукраїнській школі стали інформаційним приводом для виконання творчих домашніх робіт учасників. Про одну з інноваційніших бібліотек Харківщини наступний матеріал.

Сучасне суспільство вимагає змін у більшості сфер інформаційної діяльності, винятком не стала і бібліотека

Учасники Третьої Всеукраїнскої школи
бібліотечного журналіста біля входу
у нову будівлю НБ НТУ "ХПІ"
  Впевнена, що бібліотека ХХІ століття – це інститут нового інформаційного суспільства, що вирішує завдання сучасними технічними  засобами, заклад, який користується попитом користувачів, забезпечує всі їхні інформаційні потреби, місце, де вільний час можна провести з комфортом та цікавістю.
  Однією із таких бібліотек є берегиня знань – Наукова бібліотека «ХПІ». Це - соціокультурний центр, діяльність якого спрямована на розвиток, технологічну модернізацію всіх інформаційних процесів.
  Учні Третьої Всеукраїнської школи бібліотечного журналіста у Харкові відвідали та ознайомилися із бібліотекою НТУ «ХПІ», яка відразу вразила зовнішнім виглядом та масштабністю роботи, що тут проводять. Впроваджено новітні технології, які, безумовно, полегшили роботу як працівникам бібліотеки, так і користувачам.
   «Зокрема, основну увагу акцентую на інноваціях,  запроваджених у віртуальному обслуговуванні. Створено веб-сайт Наукової бібліотеки, який оперативно поповнюється різноплановою інформацією. Користувачі мають можливість здійснити пошук літератури за електронним каталогом. У кожному із залів проведена мережа», – розповідає директор бібліотеки Лариса Петрівна Семененко.







Усе це та багато іншого доводить, що Наукова бібліотека Харківського політеху – потужний заклад, де керівництво та й усі працівники вбачають необхідність запровадження інновацій як результат змін.
Бібліотека радо зустрічає усіх бажаючих, які потім, безумовно, захочуть сюди повернутися.



Юлія Коляденко, 
бібліотекарь відділу інформації з питань культури, мистецтва та зв᾿язків із громадськістю
Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Грушевського

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!