Відкрито реєстрацію на участь у ХІІІ Всеукраїнській онлайн-школі бібліотечного журналіста

Запрошуємо до участі у ХІІІ Всеукраїнській онлайн-школі бібліотечного журналіста на тему «Бібліотечний журналіст і безбар’єрність: розширюємо горизонти», яка проходитиме 28–31 травня 2024 року на платформі Zoom.

Цьогоріч школа відбуватиметься в межах реалізації основних завдань Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Набути відповідні знання та навички вам допоможуть досвідчені спікери з журналістської, бібліотечної та освітньої сфер.

У програмі:

  • сучасні тенденції створення безбар’єрного інформаційного простору в бібліотеках України, досвід колег із книгозбірень Європи, США та Австралії щодо впровадження інклюзивної культури;

  • партнери школи (Луганська та Рівненська ОУНБ) розберуть практичні кейси з трансформації бібліотечного простору для суспільно вразливих груп населення та ознайомлять з культурою комунікації;

  • розглянемо доступні інструменти розбудови толерантного інформаційного середовища, якими має володіти сучасний бібліотечний журналіст.

Слухачі матимуть можливість поділитися досвідом роботи за темою. Учасники, які відвідали всі заходи, отримають електронні сертифікати (1 кредит ЄКТС – 20 год.). Заявки на участь приймаються до 22 травня 2024 р. за покликанням: https://forms.gle/bHRq4XtGU9JYs9wt5.

Співорганізатори: Громадська організація «Луганське обласне відділення Української бібліотечної асоціації», Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека, секція Української бібліотечної асоціації «Бібліотека – на допомогу особам з інвалідністю та людям похилого віку», Київський національний університет культури і мистецтв.

Сторінка заходу у фейсбуці: https://fb.me/e/vZtIIWoX0.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!

Бібліотечна журналістика під час війни: фіксуємо, документуємо, генеруємо контент