Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Штучний інтелект (ШІ) стає все більш важливим інструментом у різних сферах нашого життя, і бібліотеки не є винятком. 

Про застосування ШІ у професійній діяльності, зокрема для генерації візуального контенту, дізналися учасники майстер-класу «AI+Art: нові горизонти у творчості бібліотекаря», який відбувся 8 серпня на платформі Zoom.

Досвідом роботи з безплатними сервісами для генерації автентичних зображень афіш, буктрейлерів, постерів, стікерпаків поділилася спікерка – провідний методист Публічної бібліотеки Новомосковської міської територіальної громади Анастасія Дьякова.

Також докладно обговорили плюси та мінуси ШІ, питання дотримання авторського права. Розглянули особливості інструментів та алгоритми генерації зображень у Adobe Firefly, LeonardoAI, StableDreamer. Згенерували зображення бібліотеки майбутнього та дізналися, як за допомогою додатка Prequel створити арт-проєкт для популяризації бібліотечного фонду. А корисним бонусом для учасників стала добірка корисних сервісів ШІ з обробки звуку, відео, зображень та генерації тексту.

Матеріали виступу можна завантажити за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1X9C1ip5Xv9REC1RbGukzpgzxWG1QQbmq.

Відеозапис майстер-класу:


Захід був організований спільними зусиллями Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка, Наукової бібліотеки Київського національного університету культури і мистецтв за підтримки Харківського обласного відділення ВГО Української бібліотечної асоціації 
у межах 10-річчя навчально-інноваційного проєкту «Школа бібліотечного журналіста».



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!