Домашні завдання слухачів Обласної школи бібліотечного журналіста

У центрі Ірина Казьміна
Домашніми завданнями для слухачів Обласної школи бібліотечного журналіста було написання робіт у різноманітних жанрах: інформаційному (замітка, репортаж, інтерв’ю); аналітичному (огляд, коментар, рецензія), художньо-публіцистичному (есе, нарис). 

Інформаційним приводом, матеріалом для написання стали події, що відбувалися на школі: екскурсії містом та бібліотекою, майстер-клас, зустрічі з випускниками Школи, а нині – її викладачами. 

Пропонуємо вашій увазі коментар Ірини Казьміної, редактора Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки.


Чим загрожує недбальство 

Харківська обласна універсальна наукова бібліотека
 У серпні 2013 р. у Харківській обласній науковій бібліотеці сталася прикра подія – її залили. Бібліотека займає перший поверх житлового будинку. На той час, коли у квартирі зверху прорвало труби, хазяїв не було вдома, а бібліотека не працювала, оскільки був вихідний день. Цілу ніч зі стелі лилася вода. Збитки від цієї події чималі. Загублено багато книг, серед який є доволі цінні. Працівникам довелося знімати мокрі видання з полиць і просушувати ті, які ще можливо було врятувати. Крім витрат на ремонт, які, звісно ж, ніхто не компенсував, бібліотека втратила багатьох читачів. Люди не могли чекати кілька місяців, поки запрацює заклад, і пішли до інших бібліотек. Отже, витрачені кошти, втрачені видання, і ніхто за це не несе відповідальності. ЖЕУ та власники квартири винуватять одне одного. Таке часто трапляється, що через недбальство ми втрачаємо дещо цінне. Цікаво, а якби це були рідкісні видання, що є пам’ятками подій та епох та ціна яких вимірюється тисячами, реакція була б інакша? Гадаю, що ні. Залишається тільки сподіватись, що колись наш народ все-таки почне цінувати та з повагою ставитися до культурного надбання країни, а також навчиться відповідати за свої дії.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!