Who? What? Where? When? Why? Читаємо газети Третьої регіональної школи

Пропонуємо вашій увазі газети-переможці Третьої регіональної школи бібліотечного журналіста (22 – 25 листопада 2016 р.).

Диплом І ступеня отримала газета «Библио Travel» творча співпраця представників різних бібліотек: редколегія: О. І. Чеботарьова (бібліотека-філія № 17 для сліпих імені Л. Л. Гіршмана), В. Г. Гонтаренко (бібліотека-філія № 35 ЦБС Шевченківського району м. Харкова), О. І. Попадченко і Е. М. Щетініна (наукова бібліотека Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка). Подорож по трьом бібліотекам знайомить нас з літературною творчістю читачів, відкриває нові можливості для самореалізації в суспільстві захоплених людей, дозволяє дізнатися про бібліотекарів не тільки з професійного боку. А роботи унікальної читачки бібліотеки для сліпих Евеліни Ахматової доводять – можливості для творчості безмежні. Людина, яка втратила зір, не просто пише вірші і прозу, «малює» пластиліном, а й щедро ділиться з нами своєю любов'ю до життя.

Дипломами ІІ ступеня відзначено дві газети: «Biblioteca road» (М. М. Усік – міська спеціалізована музично-театральна бібліотека імені К. С. Станіславського) та «Book guide» (А. І. Дзюбан і А. Ю. Гончар – наукова бібліотека Харківського національного медичного університету).
Газета «Biblioteca road» веде свого читача в світ мистецтва і розповідає про новинки літератури, театральні прем'єри, музику і живопис.
«Book guide» – газета для читаючої молоді, а значить, її завдання – познайомити читача з новими іменами і явищами, літературними бестселерами і яскравими екранізаціями.

Дипломи ІІІ ступеня отримали три газети: «FiveLiB "W (В. С. Бандурко – Центральна бібліотека імені Д. І. Писарєва); «Невичерпний скарб» (С. С. Мажара, В. С. Соколовська – бібліотека Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди); «BiβγioПодорожі» (О. В. Дейниченко – наукова бібліотека Маріупольського державного університету).
На сторінках видання «для молодих і креативних» «FiveLiB "W"» розповідається про творчу зустріч з художником в бібліотеці, надаються поради з пошуку в Google і анонси творчих семінарів. Загадкова назва газети розшифровується в назвах рубрик – Who? What? Where? When? Why ? (Хто? Що? Де? Коли? Чому?), які нагадують нам про Кіплінга. 

«Невичерпний скарб» – газета вузівської бібліотеки і надає різноманітну інформацію для її читачів: послуги бібліотеки, користь лікування читанням, великі постаті, цікавинки про книги.
Газета «BiβγioПодорожі» присвячена екскурсіям, прогулянкам та подорожам за участю працівників наукової бібліотеки Маріупольського державного університету. Географія пропонованих подорожей широка – Маріуполь, Харків, Карпати, Рига. А вирушити в подорож ви можете на старовинному паровозі – якщо заглянете у віртуальний інтерактивний музей паровозів. Враження від екскурсії ХДНБ ім. В. Г. Короленка відображено як подорож у часі з цікавим фоторепортажем.


Серед створених газет не можна не відзначити едине видання для бібліотечних фахівців «Бібліо.акценти» (М. М. Самойлова – Харківська обласна універсальна наукова бібліотека). Його завдання – розповісти про діяльність бібліотек Харківщіни та України, зацікавити та залучити бібліотекарів до участі в різноманітних професійних та громадських ініціативах.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!