БібліоSpace: читаємо новий випуск про сучасні формати розвитку зарубіжних книгозбірень


Часи змін наступили стрімко. Тенденції розвитку бібліотек та інноваційні зміни в їх роботі вже зараз очевидні: бібліотечна діяльність ускладнюється, стає багатогранною. Бібліотеки вже по-справжньому інтерактивні, доступ до знань користувачі можуть отримувати за допомогою сенсорних екранів, інтернет-додатків та смарт-пристроїв. 
Ми продовжуємо розповідь про цікаві нововведення бібліотек зарубіжжя. Наш читач зможе мандрувати бібліотеками Ізраїлю, США, Сінгапуру, Японії, Хорватії, щоб ознайомитися з тим, як створюються новітні простори для молоді, студентів та викладачів.
Саме бібліотеки університетів поступово виробляють лінію випереджаючого розвитку, що базується на генеруванні нових знань, необхідних для навчання студентів та аспірантів нового покоління. Про це також йтиметься у новому випуску дайджесту.
Суттєво змінюється формат існування публічних бібліотек. З місця, куди люди приходили за інформацією, бібліотеки поступово перетворюються на місця «зустрічей за інтересами». Затишні зали з книжковими стелажами, м’якими кріслами, де можна відпочити від щоденної метушні, випити кави, поспілкуватися з друзями, знайти нових знайомих, поступово привертають все більше людей, які втомилися від знеособленого спілкування в Інтернеті.
Тому те, які формати розвитку бібліотек є продуктивнішими, який контент та у якому вигляді потрібен користувачам, які креативні ідеї та бібліотечні проекти допомагають змінювати уявлення пересічних громадян про можливості бібліотек, – стало головною темою нашого видання. Маємо надію, що черговий випуск дайджесту «БібліоSpace» буде корисним фахівцям  бібліотек.
Автор-упорядник: О. В. Соцков

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!