Бібліотекарі України вивчають кроссмедійну журналістику


З 16 по 19 квітня 2019 р. за підтримки Харківського обласного відділення (філії) ВГО «Українська бібліотечна асоціація» і Школи практичної журналістики тривали заняття VII Всеукраїнської школи бібліотечного журналіста. 

Школа зібрала 21 фахівця з 17 бібліотек (публічних, закладів вищої освіти і шкільної) восьми областей України (Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Сумської, Херсонської, Черкаської, Миколаївської і Чернігівської). 

Заняття проводилися на базі Харківської державної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка і партнерів школи – Наукової бібліотеки Харківського національного медичного університету та медіа-центру «Время». 

Бібліотекарі знайомилися з трендами у нових медіа, професійними ресурсами з бібліотечної журналістики, візуальними тенденціями і соціальними медіа. Отримали поради від редакційної колегії корпоративної бібліотечної газети "Бібліотерапевт" (головного редактора Ірини Киричок, відповідального редактора Оксани Русанової, Катерини Кустової, Наталії Гаєвої, Регіни Вороніної)  і обмінялися досвідом реалізації конкурсів для дітей (Susanna Khaustova розповіла про медіа-челенджи Черкаської обласної бібліотеки для дітей і Конкурс патріотичних відеороликів #СиньоЖовтеКіно).

Разом з запрошеною тренеркою, експертом в сфері PR, засновницею освітнього проекту «Школа практичної журналістики», «Kharkov Storytelling Club» Іриною Лянною учасники опановували мистецтво написання новин і сторітелінгу. А з керівником творчої фото-, відео-майстерні «ArtLab», головним редактором газети «Бібліотечний PRяник» Ольгою Терещенко вчилися робити фоторепортаж. Про досвід роботи бібліотек України в Facebook і Instagram, який треба переймати розповіла завідуюча відділом обслуговування ЦБ ім. Д. І. Писарєва Анна Обідіхіна.

Під час DIY лабораторії «Створюємо кросмедійний контент» слухачі створювали інфографіку і подкасти, а на творчій майстерні «Мистецтво довгих текстів, або Створюємо лонгрід» - лонгріди. За виконання домашніх і практичних завдань учасники отримали сертифікати і пам’ятні подарунки. 


Традиційно, у межах проекту «Бібліотечний туризм», відвідали Наукову бібліотеку Харківського національного медичного університету і Наукову бібліотеку Харківського національного медичного університету. Підтримали і долучилися до Благодійного проекту "Світ у дитячих долоньках"

Відгуки і враження учасників школи можна прочитати на сторінці заходу у Facebook: https://www.facebook.com/events/335773163726757/


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!