Як бібліотекам зацікавити ЗМІ


Про що і як писати бібліотекарю, щоб привернути увагу журналістів? Відповідь на це питання отримали учасники тренінгів "Новини: як підвищити рівень цитування в ЗМІ?", які проводилися в межах Школи бібліотечної журналістики для бібліотекарів Харкова.


Щоб стати першоджерелом, на яке будуть посилатися ЗМІ - потрібно писати актуальні і суспільно значущі новини на сайт. Якими характеристиками повинна відповідати така новина, за яким алгоритмом будуватися - навчала фахівців публічних бібліотек Харкова (3 червня) і членів Харківського обласного відділення УБА (13 червня) засновниця Школи практичної журналістики та Kharkov Storytelling Club Ірина Лянна. 
Кожен учасник тренінгу мав проаналізувати і переробити власну новину згідно алгоритму і принципу перевернутої піраміди: дати яскравий заголовок і інформативний лід, переглянути тіло новини та додати бекграунд, уникнути в тексті кліше і штампів і головне - інакше подивитися на власний текст і знайти той інформаційний привід, який приверне увагу не тільки ЗМІ а й нової аудиторії




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!