Друзі, вітаємо з Днем Незалежності України!

У ці героїчні часи ми - українці показали всьому світу свою незламність і стійкість. Під обстрілами, в евакуації бібліотекарі Харківщини продовжують сумлінно робити свою справу: підтримують своїх користувачів та громади, роблять посильний внесок у Перемогу на культурному, інформаційному фронтах. 


Щоб задокументувати реальні події та факти культурного спротиву Харківщини, визначити заклади культури та бібліотекарів, які потребують термінової допомоги, фахівцями Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка за підтримки Харківського обласного відділення УБА, розпочато роботу над віртуальним проєктом «Бібліотеки Харківщини в умовах воєнного стану»: https://bit.ly/3A1yryM.

У пілотній версії ви знайдете інформацію про роботу бібліотек Харкова з початку повномасштабної військової агресії Російської Федерації проти України. Надано достеменні відомості з відкритих джерел, факти руйнації та пошкодження міських бібліотечних будівель; зібрано в єдиний розділ покликання на цифрові платформи та ресурси для фіксації злочинів проти культурної спадщини України. Готується до публікації розділ «Бібліотеки Харківської області». Для збору інформації використовується методологія журналістських розслідувань OSINT-розвідки, або розвідки на основі відкритих джерел в мережі «Інтернет».

Бібліотечні журналісти та журналістки! Запрошуємо взяти участь у наповненні розділів. Будь ласка, надсилайте інформацію на адресу: how.uba.proekt@gmail.com.

Бібліотеки України працюють на перемогу!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!