Підсумки Першої всеукраїнської школи бібліотечного журналіста

 21-24 жовтня в стінах ХДНБ ім. В.Г. Короленка за участю Харківського обласного відділення УБА та інформаційної підтримки НВП “Ідея”, журналу “Бібліотечний форум України”, програми «Бібліоміст» відбулася І Всеукраїнська школа бібліотечного журналіста.
 Насичена подіями, з напруженим навчальним графіком, Школа мала сприяти професійному розвитку бібліотекарів, дати їм новий поштовх в реалізації своїх журналістських навичок, і зрештою, ефективному просуванню бібліотеки в сучасному інформаційному суспільстві.
 Приємно відзначити, що слухачі Школи, бібліотекарі з різних куточків України, виявилися спритними та талановитими журналістами. Майже кожного дня вони оперативно інформували інтернет-товариство про перебіг подій на Школі. Творчо підходили до виконання домашніх та практичних завдань. Активно співпрацювали з професійними медійниками на майстер-класах: Філіпом Диканем, журналістом агентства «Медіапорт», редактором та ведучим програми «Старости», Ганною Прокаєвою, редактором, автором та ведучою телепрограми «Фабрика ідей» ХОД ТРК та Тетяною Терен, редактором суспільно-культурного проекту про розвиток, оновлення та вдосконалення бібліотек "Простір ідей"). Спробували себе у якості колективу медіаконвергентної редакції і випустили інтерактивну стінгазету «Історія літературних шедеврів». В режимі дедлайн зверстали та гідно презентували газети, за що отримали професійне визнання колег, бо самі учасники обирали переможців. Між цим обмінювалися досвідом, читали лекції (подяка Михайлу Кудряшеву за висвітлення теми «Пошукова оптимізація текстів сайтів бібліотек»), виступали на науково-практичній конференції Короленківські читання-2013 «Бібліотеки, музеї, архіви у медіа-просторі регіону» (Марія Медведська з доповіддю «Клуб журналістики в бібліотеці: досвід Харківської обласної бібліотеки для юнацтва»).
 За старанну працю усі «школярі» отримали сертифікати, а найактивніші дипломи. Вітаємо:
- дипломом І ступеня – Іванову Яну Євгенівну, методиста з бібліотечно-бібліографічної освіти міського методичного центру відділу освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради,за відмінне виконання творчих робіт і створення газети бібліотечної тематики «SASL-info»;
- дипломом ІІ ступеня – Кислову Олену Петрівну, головного бібліотекаря відділу бібліотечного менеджменту Національної бібліотеки України для дітей та Ніколаєнко Олену Миколаївну, бібліотекаря І категорії Харківської обласної бібліотеки для дітей за відмінне виконання творчих робіт і створення газети «Приваблива бібліотека»;
- дипломом ІІІ ступеня – Кірішеву Олену Миколаївну, вченого секретаря, Хміль Ольгу Олегівну, зав. відділом організаційної та науково-методичної роботи Національної наукової медичної бібліотеки України, Бауер Дар’ю Юріївну, бібліотекаря сектору періодики та інтернет-центру КЗ «Дружківська міська бібліотека ім. Лесі Українки», Ткаченко Олену Володимирівну, заст. директора по роботі за дітьми Центральної дитячої бібліотеки ім. О. Купріна м. Дружківка за виконання творчих робіт і створення газети «Библио-ART»
- Польову Вікторію Олегівну, адміністративного координатора виконавчого офісу Української бібліотечної асоціації, за активність і творчий підхід при виконанні завдань.
 Окрема подяка нашим лекторам, які поряд з викладанням, виконували свої основні обов’язки і в котре підтвердили високій професіоналізм короленківців.
 Напружена чотириденна співпраця вже принесла результати: «Творча поличка» блогу «Школа бібліотечного журналіста» поповнилася новими газетами, на сторінках інтернет-видань (наприклад «Культурная столица») та професійних сайтах ( «Творчість і бібліотека», «Харківське обласне відділення УБА»), блогах («Методист библиотеки»), соціальних мережах з’явилися відгуки про Школу і слухачів і лекторів.
Зараз настав час підводити підсумки, аналізувати і робити висновки, як удосконалити навчальний процес, які нові форми роботи використовувати, і головне, готуватися до наступних етапів реалізації проекту, бо вже у квітні 2014 року відбудеться ІІ Всеукраїнська школа бібліотечного журналіста. Одно зрозуміло напевно – попереду організаторів чекає напружена робота, щоб наступний етап був таким же насиченим і плідним, наповненим цікавих професійних зустрічей та багатим на талановитих, старанних і працьовитих слухачів як Перша Всеукраїнська школа бібліотечного журналіста. Колеги, запрошуємо до участі!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!