П'ять новинок бібліотечної преси


Презентуємо дипломовані газети, які створили слухачі Регіональної школи бібліотечного журналіста.

«Библиотечный чемодан» – редактори Ю. О. Сафонова та Ю. Є. Захарченко (Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського ЦБС Дзержинського району м.  Харкова). У виданні висвітлено новини бібліотечного та культурного життя, враження від книг, поради, як і де провести вільний час. Газета зацікавить широке коло читачів.

«Доктор читающий» (редактор К. М. Тесленко) – це вже другий випуск газети Наукової бібліотеки Харківського національного медичного університету. Перший був створений учасницею Другої Всеукраїнської школи бібліотечного журналіста О. А. Русановою. Газета присвячена проблемам інформаційного середовища і зацікавіть насамперед бібліотекарів.

«Библио-Project» – газета, створена командою Науково-технічної бібліотеки НТУ «Харківський політехнічний інститут» (редактори – Ю. В. Журавльова, Т. В. Римар, А. О. Ілляшенко). У виданні обговорюються проблеми бібліотечного життя та враження від школи, висвітлено досвід бібліотеки НТУ «ХПІ», цікаві факти про інші бібліотеки. Ноу-хау газети став QR-код, який зв’язує газету з інтерактивною стінгазетою «Библио-Project», створену за допомогою сервісу Padlet.

«БібліоВІКНА» – спільна творча робота представників бібліотек із Харкова та Сум (редактори – В. І. Булгакова, Харківська обласна бібліотека для юнацтва та Н. Б. Устименко, Сумська міська центральна бібліотека ім. Т. Г. Шевченка). Враження про школу та знайомство з Харковом, цікавий досвід бібліотек, гумор та рецепт борщу – все це адресоване широкому колу читачів. Друга та третя сторінки присвячені Харківській обласній бібліотеці для юнацтва та Сумській міській центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка, а саме їх історії, послугам, яскравим подіям.

«Teens» – газета для молоді (редактори – С. В. Некрасова, Донецька обласна бібліотека для юнацтва та В. В. Віскова, Наукова бібліотека Харківського національного медичного університету). Висвітлюються музичні події, даються корисні поради, що подивитися та почитати молоді, рекомендації щодо здорового способу життя.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!