«Зустріч випускників» Школи бібліотечного журналіста!

6 червня журналістська спільнота відзначає професійне свято «День журналіста». Вітаємо всіх випускників Школи бібліотечного журналіста! Колеги, не зупиняйтеся на досягнутому!

"Творча поличка" Школи бібліотечного журналіста
А зараз розповімо про подальше життя проектів, започаткованих на Школі бібліотечного журналіста.
У попередніх постах ми вже писали про досягнення наших випускників. Нагадаємо, що пілотний випуск бюлетеня Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації «БібліоМолодь» (редколегія: В. Польова і М. Сахарова) було створено і представлено на заняттях Другої всеукраїнської школи бібліотечного журналіста (7 – 10 квітня 2014 р.). До речі, світ побачило вже чотири випуски бюлетеня (читаємо за посиланням). Газета Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського (ЦМБ) Дзержинського району м. Харкова «Библиотечный чемодан», яка отримала диплом Регіональної школи бібліотечного журналіста (10 – 13 червня 2014 р.), зайняла почесне місце на сайті ЦМБ  і доступна широкому загалу.
Приємно відзначити, що випускники наступних шкіл теж не втрачають запалу і продовжують втілювати свої журналістські надбання, реалізуючи креативні ідеї після закінчення Школи бібліотечного журналіста. Тож давайте звернемось до нової професійної періодики.
Пропонуємо ознайомитися з електронним бюлетенем Наукової бібліотеки ХНМУ «Бібліотерапевт», видання якого розпочато 1 квітня 2014 р. У кожному новому випуску висвітлюються різні події з життя бібліотеки, окремі напрямки її діяльності, розкриваються скарби книжкового фонду. Передбачені також анонси заходів, знайомство з новими виданнями, публікації творчих робіт студентів, викладачів вишу та інша цікава інформація. До складу редакції входять випускниця Другої всеукраїнської щколи – О. Русанова (відповідальний редактор) та випускниця Регіональної школи – К. Тесленко. Наразі світ побачив вже сьомий випуск бюлетеня, з якого читач дізнається про волонтерський рух Харкова часів Першої світової війни та ще багато цікавого. З виданням можна ознайомитись за посиланням .
«Техnobooka» – електронна газета, створена командою Наукової бібліотеки Харківського національного університету радіоелектроніки, редактори – Е. Скрипник і Н. Судакова. Видання присвячене технічним новинкам, у т. ч. тим, які можна використовувати в бібліотеці.
Редактор газети Е. Скрипник, випускниця Обласної школи бібліотечного журналіста (16 – 19 вересня 2014 р.) пише: «А что делаете вы со своими идеями? Я воплощаю их здесь, на четырех листах в обществе роботов-библиотекарей. Ищу, нахожу, кромсаю, склеиваю и подаю в скромном издании «Texnobooka». Світ побачили два номери газети №1 декабрь, №2 февраль-март.
Випускники Третьої всеукраїнської школи бібліотечного журналіста (14 –17 квітня 2015 р.) представили інтернет-спільноті перші випуски своїх газет.
Так, сторінка «Наші видання» сайту Центральної міської бібліотеки ім. В. Бєлінського ЦБС Дзержинського району м. Харкова поповнилась новими газетами. Газета «Харьков– любовь моя!» (редколегія: І. Серенко, О. Мотузова) – це визнання в любові рідному місту, його людям. Читачі дізнаються цікаві факти з минулого і сьогодення нашого міста, про знаменитих харків’янок – Клавдію Шульженко і Людмилу Гурченко. Життя бібліотечного та літературного Харкова також відображено на сторінках газети.
Про газету «LYP.The Library young people», видання для молодих та креативних, що отримало диплом першого ступеня ми вже писали в попередній публікації. Зазначимо лише той факт, що на публікації з «LYP» вже посилаються колеги НТБ «ХПІ» на сторінці свого сайту в розділі «Про нас пишуть».
Головне завдання, яке ставила перед собою редколегія наступного видання, якісна реклама своєї діяльності, показ того, як добре бібліотеки працюють, наскільки цінують своїх читачів, користувачів бібліотечних ресурсів, продуктів і послуг. До уваги читачів газета «Бібліотечний PRянік» (гол. редактор О. Терещенко). В номері цікаві розповіді та фоторепортажі про роботу Центральної бібліотеки ім. І.С. Тургенєва ЦБС Коминтернівського району м. Харькова.
Про цікавинки дитячої літератури ви дізнаєтесь у щомісячному виданні Центральної дитячої бібліотеки Фрунзенського району Харкова «Книжковий Черв`ячок» (гол. редактор А. Обідіхіна)
 Побажаємо нашим колегам подальших творчих успіхів, цікавих інформаційних приводів і широкої читацької аудіторії.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!