Вітаємо пережців Четвертої Всеукраїнської школи!

Презентуємо вашій увазі газети – переможці Четвертої Всеукраїнської школи бібліотечного журналіста (19–22 квітня 2016 р.).
  Дипломом І ступеня відзначено газету «Загрузи мозги» (редколегія: І. М. Лазоренко, зав. сектором інформаційно-бібліографічного обслуговування Наукової бібліотеки Національного фармацевтичного університету; В. В. Войтюк, бібліотекар Наукової бібліотеки Харківського національного медичного університету). Газета для любителів книг пропонує читати, слухати, обмірковувати та обговорювати прочитане, розповідає про користь та переваги читання. Серед рекомендацій – список «книг, після яких терміново хочеться жити» та кращі екранізації літературних творів.
  Дипломом ІІ ступеня та відзнакою жюрі нагороджено газету «Бібліотечні сороки» (редколегія: А. С. Климентенко, бібліотекар відділу обслуговування користувачів Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара, керівник Центру екологічної інформації; Ю. Б. Боклажко, бібліотекар ОКЗ «Харківська обласна бібліотека для юнацтва»; О. В. Зубренко, бібліотекар відділу міського абонемента Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки; О. М. Парамошина, бібліотекарь Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки).
Незвичайна назва та легка іронія в підзаголовку – «… бібліотечна газетка для молоді» – визначили тематику рубрик «Повз пролітала», «З висоти польоту», «Круте піке», «Куди б злітати?», «Блискітки». Враження від участі в Четвертій школі бібліотечного журналіста молоді бібліотекарі відобразили в статті з провокаційною назвою "Я? Журналіст?". Також висвітлено новини бібліотечного та культурного життя, поради, як і де провести вільний час. На останній сторінці газети можна познайомитися з учасниками редакції персонально.
  Дипломом ІІІ ступеня відзначені дві газети:
  «БібліоТехА» (редактор Т. В. Перевозник, голов. бібліотекар Наукової бібліотеки Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка). Випуск газети присвячено 85-річчю Наукової бібліотеки ХНТУСГ. У газеті знайшли своє відображення наукова, інформаційно-масова та творча діяльність бібліотеки. Для докладнішого знайомства з науковими розробками працівників дані гіперпосилання. У рубриці «Бібліотека сміється» навіть про робочі проблеми бібліотекарі кажуть з гумором.
  «БібліоГромаДА»спільна творча робота представників бібліотек з Полтави та Запоріжжя (редколегія: Л. М. Власенко, заст. директора з ІТ Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського; Л. Г. Головко, пров. бібліотекар Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва; О. В. Тарлінська, зав. науково-методичним відділом Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки).
Газета для читаючої спільноти Запоріжжя і Полтави знайомить з промо-акцією «Єднаймося навколо книги!», яка об’єднала бібліотеки обох міст. На сторінках видання обговорюються проблеми літератури для молоді, розповідається про нестандартну – кулінарну творчу зустріч у бібліотеці. Остання сторінка присвячена корисній інформації – питанням надання безоплатної правової допомоги у Полтавської ОУНБ імені І. П. Котляревського.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!