Боти-фактчекери, адміністративна журналістика та штучний інтелект . Тренди 2017 року у журналістиці



Дякуємо qualcomm за зображення.

Кожного року ми знайомимо наших читачів з медіатрендами  та медіапрогнозами на рік (попередні прогнози за посиланнями – 2014, 2016). Про головні виклики нових медіа у 2017 році йдеться у щорічній рубриці ресурсу Гарвардського університету Nieman Lab (http://www.niemanlab.org/collection/predictions-2017/).


   

Стисло про головне:


Журналісти створюватимуть новини за допомогою мови месенджерів — наклейок, смайликів, GIF-зображень, вертикальних відео. Головний акцент на мобільній молодіжній аудиторії.

Розвиватимуться фактчекінг та адміністративна журналістика. На допомогу фактчекерам прийдуть технології. Так в США, Великобританії розробляються та запроваджуються інструменти, додатки, мета яких – автоматизувати перевірку фактів, тобто, майбутнє за ботами-фактчекерами.

Спостерігатиметься розвиток інтелектуальних інструментів, які допоможуть журналістам доповнити свої матеріали. Маються на увазі інтерфейси з використанням штучного інтелекту. Вони зможуть додавати до матеріалів  пов’язані з темою статті в режимі реального часу, оптимізувати репортажі і теми.

Унікальні можливості лайв-відео використовуватимуться для перетворення новин на моменти, які роблять день незабутнім.


Докладніше у матеріалі Тетяни Гордієнко за посиланням.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!