Нова школа – нові газети


Пропонуємо ознайомитися з кращими газетами П'ятої регіональної школи бібліотечного журналіста (27 – 30 листопада 2018 р.).

 Читацька аудиторія газети «BIBLIOMAN» Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва (редактор Віолетта Шевченко, номінація «За оригінальність втілення задуму») – молодь, її герой –– майже супермен. Він може все і, завдяки читанню, допомагає оточуючим розвивати свої надздібності. Розповіді про команду супергероя – бібліотекарів присвячено окрему рубрику. Матеріал подається в легкій популярній формі у вигляді гороскопу літературних героїв, рекомендацій книг від BIBLIOMANa, конкурсу на кращу емблему для газети.

  Газета «World of Books» наукової бібліотеки Харківського національного медичного університету (редактори Тетяна Бабак і Марина Федорченко, номінація «За найкращий дизайн та верстку») має широке коло читачів, це студентська молодь, викладачі та співробітники. Об'єднує їх любов до книги і читання. Газета пропонує своїм читачам новинки книжкового життя, розповідь про байопік «Бути Астрід Ліндгрен», подорож по кращим бібліотекам світу та огляд новітніх інформаційних технологій. Використання QR-коду дозволяє швидко перейти на сайт бібліотеки.

  Серйозний науковий підхід до проблем читання проглядається в газеті «Бібліофокус»дайджесті бібліотеки Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова (редактори Інна Павлюк і Ярослава Бондарчук, номінація «За кращій користувач-орієнтований контент»). Статті про майбутнє інформації та про те, як читає наш мозок дозволяють поглянути на проблеми читання очима студента-читача. Постать бібліотекаря розкривається через художню літературу. Перехід на сайт бібліотеки також можливий завдяки QR-коду.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!