Бібліотеки світу долають виклики!

 Під час кризи, спричиненої пандемією, діяльність бібліотек всього світу значно пожвавилася. Коли суспільство боролося із COVID19, книгозбірні винаходили нові способи бути доступними для користувачів. Надавалися послуги, що виходять за межі звичних сервісів. 

Академічні та навчальні бібліотеки активізували дослідні платформи та залишали їх повністю доступними онлайн. Таким чином збільшилася кількість дослідників, студентів та викладачів, які працюють віддалено. Доступ до контенту бібліотек жодним чином не переривався. Шкільні бібліотеки намагалися допомагати дітям залишатися залученими, читати і навчатися в той час, коли вони фізично не могли перебувати в будівлях шкіл.  Публічні книгозбірні працювали над розширенням доступу до інтернету. Віртуальна комунікація в бібліотечних чатах стає більш динамічною та всеосяжною. 

У шостому випуску дайджесту простежується, яким чином бібліотеки всього світу продовжували інноваційні процеси, як гуртували навколо себе читачів, як по-новому виглядав бібліотечний ландшафт, у який спосіб перебудовувалися традиційні послуги та сервіси. БібліоSpace у 2020 році вирушив у мандри до бібліотек Тайланду, Тайваню, Макао, Південної Кореї, Камбоджі, Туреччини. Звісно, найцікавішою буде зустріч з бібліотеками США. 

Автор-упорядник О. В. Соцков

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!