Підсумки дистанційного курсу «Мультиплатформна бібліотечна журналістика. Інстаграм: базові навички»

 

З 9 по 21 серпня 2022 р. 240 учасників з різних куточків України, самостійно у зручний для себе час, без супроводу тьюторів, вивчали ази роботи в інстаграмі. Тематика курсу зацікавила не тільки фахівців публічних бібліотек і бібліотек закладів освіти, але й працівників музеїв, менеджерів освітніх закладів, представників благодійних організацій та викладачів ЗВО. 
Більшість слухачів змогли опанувати курс і 175 учасників отримали сертифікати. Знайомству сприяло представлення на інтерактивній дошці інстаграм-сторінок своїх бібліотек. Наразі на «Бібліотечному інстамайданчику» можна познайомитися з 71 бібліотечним вебпредставництвом.

Зроблено в Padlet


Також тренери Школи бібліотечного журналіста, фахівці ХДНБ ім. В. Г. Короленка презентували учасникам: віртуальний проєкт «Бібліотеки Харківщини в умовах воєнного стану» (автор-упорядник – Ірина Карнаух; дизайн, верстка – Катерина Вірютіна) і тьюторіал «Створюємо мультипосилання, для інстаграм-сторінки за допомогою сервісу ''Linktree''» (автор – Катерина Вірютіна).

Фінальний модуль традиційно присвячувався рефлексії – слухачі анонімно відповіли на запитання анкети щодо організації навчання. Наразі отримано 91 відповідь. Для 97,9% респондентів зміст курсу виправдав сподівання; 93,3 % – влаштував формат навчання. Проте слухачі відзначили також і труднощі: проблеми з інтернетом, відсутність функціоналу навчальної групи у мобільному додатку, відсутність живого спілкування і зворотнього зв'язку з тьюторами. Як зазначають респонденти: «хотілося б живого спілкування, але на сьогодні вибраний формат самий оптимальний».


Курс реалізовувався на знак підтримки Маніфесту «Культурна консолідація задля перемоги» щодо пріоритетів культурної політики в часи війни або 12 необхідних кроків, в межах проєкту «Школа бібліотечного журналіста» ХДНБ ім. В. Г. Короленка за підтримки Харківського обласного відділення УБА.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!