Секрети електронного книговидання, або Як самостійно видати книгу

Інді-автор Наталія Сорокопуд

У сучасному книговиданні набуває поширення явище самостійного видання. Розвиток інтернет-технологій сприяв появі нових цифрових видавництв і платформ, які спеціалізуються на випуску різних видів видань в е-форматі та орієнтовані на використання IT-технологій для створення сервісів для авторів. Мета – активне залучення авторської аудиторії до видавничого процесу і збільшення доступності видань для широкого кола читачів. Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка, в межах Школи бібліотечного журналіста, розпочинає цикл занять для бібліотекарів міста, на яких можна дізнатися про особливості та можливості самвидаву.
1 серпня 2018 року учасники майстерні «Секрети електронного книговидання, або Як самостійно видати книгу», творчі бібліотекарі ХДНБ ім. В.Г. Короленка дізналися про феномен «самостійного книговидання» (англ. «self-publishing»), про сервіси самопублікації, обговорили можливості їх використання для бібліотек.
Про досвід просування та дистрибуції своїх творів за допомогою різноманітних технологічних платформ та цифрових сервісів розповіла інді-автор книги «Мама, хочу собачку! Как порадовать ребенка и избежать проблем» Наталія Сорокопуд. Наталія розповіла про проблеми, з якими стикаються незалежні автори, розглянула особливості роботи з видавничими платформами Ridero і CreateSpace, на яких представлено її видання (подивитися і придбати яке можна російською мовою тут, англійською тут).
Про моделі, що виникли внаслідок інтеграції цифрового самвидаву до системи традиційного книговидання та книгорозповсюдження, розповіла заступник директора з наукової роботи ХДНБ ім. В. Г. Короленка, кандидат наук із соціальних комунікацій Людмила Глазунова. Слухачі ознайомилися з сервісними можливостями відоміших вітчизняних і закордонних платформ для самостійної публікації (книг, текстів, презентацій тощо).

Учасники майстерні обговорили можливі шляхи використання платформ «self-publishing» у бібліотечній діяльності для просування і розповсюдження професійних видань та публікацій.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!