"Електронна бібліографія" і "Бібліотечна журналістика" для білоруських колег





Державний заклад «Президентська бібліотека Республіки Білорусь» в особі директора С.І. Квачана висловили подяку короленківцям за високий професіоналізм при проведенні онлайн-лекцій за напрямами «Електронна бібліографія» і «Бібліотечна журналістика». Лекції були прочитані з 4 по 21 вересня 2018 р. для співробітників Президентської бібліотеки Республіки Білорусь, слухачів Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів, студентів та викладачів Білоруського державного університету культури і мистецтв (всього 92 особи).
В межах курсу «Електронна бібліографія» заступник директора з наукової роботи, кандидат наук із соціальних комунікацій Людмила Глазунова ознайомила слухачів з інноваціями у створенні та популяризації рекомендаційних бібліографічних ресурсів, розкрила особливості віртуальних виставок в бібліотеці як бібліографічних ресурсів, розповіла про можливості функціоналу «Нотатка» у Facebook для створення і просування бібліографічних продуктів. Завідуюча сектором інноватики та професійного розвитку відділу науково-методичної роботи Катерина Вірютіна оглянула сервіси для створення віртуальних виставок і розкрила можливості використання мобільних технологій в бібліотеці.
Значний інтерес білоруських колег викликали теми, які розглядаються на «Школі бібліотечного журналіста»: «Сайт бібліотеки з точки зору журналістики» (Людмила Глазунова), «Огляд інтернет-сервісів для створення медіа-контенту» (Катерина Вірютіна), «Співпраця зі ЗМІ як важлива частина рекламної діяльності бібліотек» (головний бібліотекар кабінету бібліотекознавства імені Л. Б. Хавкіної Юліана Ходарева).
Під час skype-спілкування білоруські колеги поділилися досвідом створення віртуальних бібліографічних проектів, журналістськими досягненнями і висловили бажання продовжити обмін професійним досвідом з фахівцями Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!