ЗМІ 2019: тенденції медіа-індустрії


Міжнародні тренди у медіа-індустрії докладно визначені у щорічних звітах Future Today Institute. Про напрямки розвитку медіа, які охоплюють багато різних тем і областей, зокрема штучний інтелект і пов’язані з ним технології (Natural-language understanding, Machine Reading Comprehension, боти), цифрова журналістика, блокчейн технології і монетизація медіа за рахунок криптовалют та ще майже 100 тенденцій читайте у «2019 Trend Report For Journalism, Media&Technology».

Щороку Nieman Lab опитує журналістів про те, що, на їхню думку очікується в новому році, ці прогнози представлено у «Predictions for journalism 2019».

З тенденціями розвитку вітчизняної он-лайн журналістики пропонуємо ознайомитися у публікації Алли Шоріної «Топ трендів в онлайн-медіа: орієнтири розвитку на 2019 рік». Стисло про головне: Ukr.net залишається стабільним постачальником трафіку для українських онлайнових видань, але йому на п’яти наступає Google; українські ЗМІ продовжують розвивати власні телеграм-канали; залишаються актуальними питання мовної політики у поданні матеріалів, дотриманні журналістами авторського права і боротьби з копіпейстом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!