Змінюємо підхід до тексту новин!


На запитання: «Для кого і для чого пишуться новини?» бібліотекарю здається очевидною відповідь: «Для читача/користувача/колег, щоб розповісти, що і як відбулося у бібліотеці». Але не все так просто.


20 лютого 2019 р. на тренінгу «Новини: як підвищити рівень цитування у ЗМІ» фахівці ХДНБ ім. В. Г. Короленко разом з експертом в сфері PR, засновницею освітніх проектів «Школа практичної журналістики», «Kharkov Storytelling Club» Іриною Лянною розбиралися у тонкощах новинної кухні.

Про що дізналися учасники? Головний секрет «смачної» новини дотримуватися «рецепту» і технології «приготування». Обов`язкові складові – влучний заголовок, лаконічний лід і змістовний текст, уникаємо штампів і кліше, додаємо якісні фото, інфографіку. Новина повинна привернути увагу ЗМІ і допомогати журналістам розповісти громаді про життя бібліотеки. Отриманні знання закріпили на практиці: вчилися писати заголовки, аналізували і редагували новинні тексти вітчизняних медіа.
Після інтенсивного навчання тренер відповіла на запитання учасників: як бібліотекарям створити інформаційний привід цікавий для ЗМІ; чи відрізняються новини для сайту, блогу та соціальних мереж; новини яких всеукраїнських та регіональних медіа найбільше відповідають журналістським стандартам і кому з них можна довіряти?

Наступні зустрічі з пані Іриною чекають бібліотечну спільноту на Сьомій всеукраїнській школі бібліотечного журналіста, яка відбудеться 16–19 квітня 2019 р. Слухачів чекають майстер-класи на яких вони дізнаються секрети ефективної співпраці зі ЗМІ, ознайомляться зі сторітеллінгом як засобом просування в соціальних мережах. Слідкуйте за новинами на блозі, реєстрація незабаром! 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!