Опановуємо базові навички інстаграм!

З 15 по 30 червня тривала IХ Всеукраїнська (з міжнародною участю) онлайн-школа бібліотечного журналіста. Представники публічних бібліотек і бібліотек закладів освіти – 26 бібліотекарів з 12 областей України (Львівської, Рівненської, Хмельницької, Тернопільської, Житомирської, Київської, Запоріжської, Харківської, Дніпропетровської, Черкаської, Донецької, Луганської) і Республіки Білорусь навчалися у дистанційному форматі в закритій групі фейсбук.

Протягом першого тижня учасники зустрілися з тьюторами під час відео наживо, опрацювали шість тематичних модулів (презентації, корисні ресурси, тести, тьюторіали) і отримали практичне завдання. Другий тиждень був присвячений виконанню роботи – зробити пост в інстаграм на вибір:
1) про улюблену книгу, використовуючи фото в стилі Flat Lay;
2) анонс бібліотечного заходу, створюючи візуал за допомогою сервісів Canva, Crello;
3) реклама бібліотечного сервісу або книги із застосуванням інтерактиву у Stories.

За рішенням тьюторів, учасники могли виправити пости згідно з зауваженнями і представити посилання на них у дошці виконаних завдань:

Сделано на Padlet
  
20 слухачів, які виконали роботу, отримали «червоні» електронні сертифікати. 

Окрім навчання,учасники взяли участь у флешмобі «#9ВсеукраїнськаШБЖ. Навчаюсь. Удосконалююсь. Розвиваюсь!» і показали, як цікаво та напружено відбувається дистанційне навчання на карантині. Відгуки та враження про перебіг подій на #9ВсеукраїнськаШБЖ представлені на сторінці заходу за посиланням: https://www.facebook.com/events/270605817393478/
На віртуальній дошці «Знаю, хочу дізнатися, дізналась» учасники поділились своїми знаннями, тим, що хотіли б дізнатися та дізналися під час навчання, на дошці знань:
  
За численними запитами учасників IX Всеукраїнської (з міжнародною участю) онлайн школи бібліотечного журналіста було вирішено провести додатковий онлайн-тренінг на тему «Прямий ефір у інстаграм», спікер – провідний бібліотекар сектору інноватики та професійного розвитку відділу науково-методичної роботи Антоніна Тіщенко.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!