#СловоСковороди: Ми побудуємо світ кращий!

 

8 грудня 2022. в складних умовах війни, попри відключення світла і нестабільний інтернет відбувся Міжнародний Digital студентський інтелектуальний турнір «#СловоСковороди_Ми_побудуємо_світ_кращий».  Турнір організовано Науковою бібліотекою Київського національного університету культури і мистецтв, Харківською державної науковою бібліотекою ім. В.Г. Короленка за підтримки Харківського обласного відділення Української бібліотечної асоціації у партнерстві з «Видавництвом Старого Лева».

Вшанувати 300-річчя від дня народження видатного українського філософа та поета Григорія Сковороди на платформі «Zoom» зустрілося 92 учасника - студенти, викладачі та представники бібліотек із 22 закладів вищої та фахової освіти України, а також українці, які перебувають у Польщі, Чехії, Німеччині, Австрії та Швеції. 

Зустріч відкрилася привітальним словом від організаторів. Турнір модерувала завідувачка науково-методичного відділу НБ КНУКіМ Олена Скаченко, технічну модерацію здійснювала зав. сектором відділу науково-методичної роботи ХДНБ ім. В.Г. Короленка Катерина Вірютіна. З побажаннями гарної гри звернулася до учасників голова ХОВ УБА, заступниця директорки з наукової роботи ХДНБ ім. В.Г. Короленка, кандидат наук із соціальних комунікацій Людмила Глазунова. А мотивуючим виступом привітав студентів спеціальний гість турніру - народний артист України, художній керівник київського Театру на Подолі Богдан Бенюк.


Учасники відзначили на карті міста свого перебування. Загалом, до онлайн-турніру приєдналися і грали студенти з Вінниці, Дніпра, Одеси, Мукачева, Житомира, Сум, Миколаєва, Рівного, Хмельницька, Черкас, Гадяча, Олександрії, Умані, Сєвєродонецька, Слов’янська, Полтави, Херсона, Миколаєва, Черкас, Києва та Харкова. Також, у турнірі брала участь студентка зі Львова, яка наразі навчається у Стокгольмській Королівській консерваторії.



Щоб налаштувати учасників на гру, було проведено розминку: студенти завершували речення-афоризм, який оголошувала модераторка зустрічі, а за допомогою інструменту AnswerGarden та художніх засобів мови, студенти створили хмаринку слів - образ «Наш Сковорода». 



До участі у грі на платформі «Kahoot» долучилося 85 студентів, які відповіли на 25 питань, присвячених життю та творчості Г. Сковороди.

В азартній боротьбі перемогу здобули:

1 місце – Олеся Савченко, Дніпропетровський НУ імені Олеся Гончара, 26 946 балів

2 місце – Нікіта Шамаєв, Київський університет культури, 24 127 балів

3 місце – Віталіна Матвійчук, Дніпропетровський фаховий мистецько-художній коледж культури, 23 838 балів.

За результатами гри також був визначений топ 10 команд закладів освіти:

1.      Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара

2.      Київський університет культури

3.      Дніпропетровський фаховий мистецько - художній коледж культури

4. Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського

5.      Хмельницький національний університет

6.      Донбаський державний педагогічний університет

7.      Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького

8.      Київський університет імені Бориса Грінченка

9.      Юридичний Фаховий Коледж НУ «Одеська юридична Академія»

10.   Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди

Переможці турніру отримали книжкові подарунки: студенти –  словник «Філософію культури» від кафедри філософії і педагогіки КНУКіМ , а команди закладів освіти – видання М. Вокера «Чому ми спимо» та Д. Аріелі «Добре бути ірраціональним» від партнера турніра «Видавництва Старого Лева».  Також за наполегливість і незламність книжковий приз від кафедри філософії і педагогіки КНУКіМ отримав студент Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Друганов Віталій, який долучився до турніру з Пункту незламності. Традиційно усі студенти- учасники отримали сертифікати, а співорганізатори – подяки. 

Висловлюємо вдячність усім співорганізаторам і учасникам – викладачам, представникам бібліотек і студентам: Вінницького державного педагогічного університеут імені Михайла Коцюбинського, Гадяцького фахового коледжу культури ім. І.П. Котляревського, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Дніпропетровського фахового мистецько - художнього коледжу культури, Донбаського державного педагогічного університету, Житомирського державного університету імені Івана Франка, Київського національного університету культури і мистецтв, Київського університет імені Бориса Грінченка, Київського університету культури, Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, Мукачівського державного університету, Національного університету "Одеська юридична академія", Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Оптико-механічного фаховогоколеджу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім. Д. Бортнянського, Стокгольмській Королівській Консерваторії, Східноукраїнського національний університет імені Володимира Даля, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди, Харківського національного університету радіоелектроніки, Харківського фахового вищого коледжу мистецтв, Хмельницького національного університету і Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. До нових зустрічей!

Відгуки учасників турніру зібрано на сторінці заходу у фейсбук: https://www.facebook.com/events/642039527390269/?active_tab=discussion 

Турнір реалізовано завдяки стипендіальної допомоги працівникам культури з України від Goethe-Institut.



#СловоСковороди, #Сковорода300

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!