В гостях у "Переможної Бібліокухні"

 

9 грудня завідуюча сектором інноватики та професійного розвитку відділу науково-методичної роботи ХДНБ ім. В. Г. Короленка, координаторка проєкту «Школа бібліотечного журналіста» Катерина Вірютіна завітала до «Переможної Бібліокухні» поспілкуватися з колегами Дніпропетровщини. 

«Переможна Бібліокухня» - нетворкінговий проєкт Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова та Центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка (м. Кам’янське), який стартував у вересні 2022 р. Як розповідають організаторки та модераторки проєкту - Наталія Спарихіна та Тетяна Герасюта, мета проєкту – організація неформальної комунікації бібліотечної спільноти під час війни, емоційна підтримка, сприяння професійному розвитку. Для цього щоп’ятниці, на платформі «Zoom» відбуваються зустрічі (переглянути відеозаписи випусків можна тут), запрошуються до спілкування цікаві особистості, які діляться власними рецептами успіху. Із порадами та контактами гостей проєкту допомагає виконавча директорка Благодійного фонду «Бібліотечна країна» та експертка Мережі захисту національних інтересів «АНТС» пані Люсьєна Шум. Гарною взаємодопомогою є професійні та дружні стосунки, набуті під час участі у різних проєктах, тренінгах тощо. Наприклад, разом з Катериною Вірютіною Наталя Спарихіна познайомилась у 2013 р. на проєкті «Сучасний бібліотекар», наразі колежанки разом навчаються у проєктах «Lib:продовження» та «AlterFundLib» від БФ «Бібліотечна країна». 

На цій зустрічі, як запрошена гостя, пані Катерина відповіла на запитання модераторок і поділилася складовими довголіття проєкту «Школи бібліотечного журналіста»: авторський задум керівниці і модераторки проєкту, заступниці директора з наукової роботи ХДНБ ім. В. Г. Короленка, кандидата наук із соціальних комунікацій Л. В. Глазунової, креативна та професійна команда тренерів, трендові теми навчання та завзятість і зацікавленість учасників-«школярів». У 2023 р. проєкт відзначатиме 10-річчя, тож спікерка запросила колег долучатися до майбутніх заходів з бібліотечної журналістики. Пані Катерина також розповіла про актуальний і важливий дослідницький проєкт «Бібліотеки Харківщини в умовах війни», започаткований фахівцями відділу науково-методичної роботи і наостанок наголосила на необхідності в цей важкий час удосконалювати професійні навички та набувати нових, що сприятимуть відновленню бібліотечної сфери та розвитку громад. 



Цікавинками «Переможної Бібліокухні» також є «книжкові смаколики» – знайомство з новинками книжкового світу, про які розповіла завідуюча відділом комплектування Центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка, ведуча програми «Book Time» Наталія Чуфещук. Учасники неформального спілкування долучилися до тематичної вікторини з книжковими призами і віртуально відвідали цікаві локації бібліотек Дніпропетровщини.

Організаторки, зазначають, що планують залучати колег із інших бібліотек до проведення «Переможної Бібліокухні» і розширити аудиторію. Тож слідкуйте за новинами і долучайтесь!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!