І знову до школи!


Перший день школи
10 13 червня на базі ХДНБ ім. В. Г. Короленка тривали заняття Регіональної школи бібліотечного журналіста, яка зібрала одинадцять фахівців з Донецької, Сумської, Харківської областей.

Програма навчання включала вивчення взаємодії бібліотек із засобами масової інформації, різноманітних жанрів журналістики, виконання практичних робіт та створення професійних газет. Учасники попрацювали в медіа-конвергентній редакції над інтерактивною газетою в он-лайн сервісі «Padlet», знайомилися з основами верстки і програмою «Microsoft Publisher 2010». 
На даху книгосховища

Майже щодня для слухачів школи проводилася екскурсія бібліотекою: учасники відвідали підрозділи та піднялися на дах книгосховища, щоб подивитися на Харків з висоти пташиного польоту, мали можливість потримати в руках рідкісні та цінні видання.

Майстер-клас В. Михайлова
На школі започатковано власні традиції: майстер-класи професійних журналістів та читання лекцій колишніми учасниками. Цього разу майстер-клас «Інтерв’ю як жанр журналістики» провів харківській журналіст та телеведучий Віталій Михайлов, а заняття «Блогінгова журналістика й соціальні медіа в роботі бібліотек» – учасниця Першої Всеукраїнської школи бібліотечного журналіста, зав. сектором з впровадження бібліотечних інновацій проблемно-аналітичного відділу Харківської обласної бібліотеки для юнацтва Марія Медведська.

Отримані знання і навички слухачі реалізували в домашніх завданнях, написавши замітки, есе, репортажі та інтерв’ю, нових професійних виданнях та он-лайн-проектах, які будуть представлені на блозі школи. За результатами навчання учасники отримали дипломи та сертифікати, а найголовніше – поштовх до самореалізації на ниві бібліотечної журналісти.

 
Библиотечная журналистика для коллег из региона на блозі «Методист библиотеки»

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Штучний інтелект для генерації зображень: вивчаємо нові інструменти

Попередня програма #12ВсеукраїнськаШБЖ

Запрошуємо на майстер-клас «AI+Art».Відкрийте світ штучного інтелекту разом з нами!